fbpx

Investeer mee in De Kluis

In cohousing De Kluis in Lier kopen we met de coöperatie 2 units aan die we verhuren volgens het principe van ‘huren met een koopoptie’.  Om dit te verwezenlijken, hebben we op korte termijn €45.000 nodig, later dit jaar komt een tweede kapitaalsronde.

Waarom huren met koopoptie?

Veel mensen willen graag instappen in een van onze projecten maar hebben op dit moment niet de mogelijkheid om een woning aan te kopen. De formule huren met koopoptie geeft hen de kans om eerst te huren aan de coöperatie en binnen de 10 jaar over te gaan tot aankoop van de woning. Hierbij kunnen ze de reeds betaalde huurgelden van de eerste 5 jaar aftrekken van de aankoopprijs. Zo krijgen deze huurders waar voor hun huurgeld én krijgt onze coöperatie er betrokken en enthousiaste huurders bij. Meer info.

 

Mee investeren in deze appartementen?

  • Stort €15 (instapkost) + een veelvoud van €270 (bvb. €5.415) op rekening van Cohousing Projects cv:  BE12 0688 9602 4692 en vermeld je naam, e-mailadres en ‘B-aandelen De Kluis Lier’.
  • Vul je persoonlijke gegevens aan via ons aandeelhoudersformulier, hierna krijg je van ons een aandeelhoudersbewijs
  • Deze aandelen categorie B – projectspecifieke aandelen – worden ingezet om een van de 2 units bestemd voor huren met koopoptie te bouwen
  • Je kan deze pas terugkrijgen als de woning doorverkocht wordt (max. 10 jaar)
  • Je deelt jaarlijks in het algemeen rendement van de coöperatie, hierbij streven we naar 4% per jaar
  • je krijgt een stem op de algemene vergadering van de coöperatie

Het verhaal van Kaat & Robbe

 

“Als jong koppel is het niet evident om een eigendom te kopen. Toen we hoorden van de mogelijkheid om te huren met koopoptie, namen we onmiddellijk een kijkje in het cohousingproject De Kluis in Lier. We waren enthousiast en schreven ons in. Het huren met koopoptie geeft ons de gelegenheid nog wat extra centjes te sparen én onze huurgelden te recupereren als we kopen. We huren nog steeds, maar investeren toch in iets dat op termijn van onszelf zal worden, super!”

– Kaat & Robbe –

Meer info?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met Federico Bisschop – federico@cohousingprojects.be – 0499 20 10 89 of Eef Tanghe – eef@cohousingprojects.be – 0472 50 45 22. Meer weten over cohousing De Kluis? Klik hier.