fbpx
Cohousing projects mail

Dubbeltuupe

Overzicht nieuwe dokken aanduiding cohousing DubbeltuupeCohousing Dubbeltuupe aan die nieuwe dokken nachtbeeld

 

In het noorden van Gent aan De Nieuwe Dokken, aan het water, naast een park en midden in een nieuwe duurzame wijk vlakbij Gent-centrum komt cohousing Dubbeltuupe. Een toplocatie! In dit gebouw, met architecturale verwijzingen naar de maritieme geschiedenis van de site aan het Handelsdok, komt een cohousingproject met 16 kwalitatieve appartementen.

Elk appartement heeft volledig uitgeruste leefruimtes, keuken, badkamer en terras met daarnaast heel wat ruimtes die openstaan voor elke bewoner. Een extra slaapkamer voor logees of een coworking om makkelijk van thuis uit te kunnen werken, een polyvalente ruimte die uitgeeft op de kade en het stadspark, een dakterras van 400 m², …

Dubbeltuupe telt zestien appartementen met verschillende groottes en indelingen. Architectenbureau Denc!-Studio uit Gent ontwerpt een duurzaam gebouw dat aangesloten zit op het interne warmtenet dat 100% groene warmte levert.

  • 16 appartementen
  • Handelsdok in Gent (buurt Gent-Dampoort)
  • Deel van de eerste circulaire wijk van Vlaanderen De Nieuwe Dokken.
  • Common house van 160m² aan de waterkant, dakterras van 400m² gezamenlijk in te richten, kelder met bergruimte, wasruimte, ateliers, etc. 
  • Gent-Dampoort station, bussen en deelauto’s op wandelafstand
  • Architect: Denc!-Studio
  • Ontwikkelaar: Schipperskaai Development
  • Timing: start bouw maart 2021

 

TE HUUR

cohousing GentAppartement 2.4 is een stijlvol afgewerkt appartement met prachtig uitzicht op De Nieuwe Dokken, gelegen op de 2de verdieping. De ligging aan het water met aanpalend park van De Nieuwe Dokken en anderzijds de bereikbaarheid op wandelafstand van Gent-Centrum en Gent-Dampoort station zijn een meerwaarde.
Het appartement van 60m2 en terras van 14m2 beschikt over een lichtrijke leefruimte met karaktervol ingerichte keuken met eiland. Er werd veel aandacht besteed aan de afwerking die allesbehalve modaal oogt. Er zijn de met zorg uitgekozen lichtarmaturen, aansluiting voor beamer, het domotica-systeem Open Motics, de klassevolle badkamer met ‘vliegtuigtoilet’,  de gezellige slaapkamer, de geavanceerde technieken.

Het ‘common house’ op het gelijkvloers van 160 m2 biedt mogelijkheid tot coworking alsook een ingerichte gemeenschappelijke keuken, lounge, berging, toilet en logeerkamer met douche.

In de kelder is een aparte fietsberging, atelier, tuinberging, individuele berging met slot, wasplaats met wasmachines en droogkast en op het 3de verdiep vind je de daktuin van 400m2.

Een unieke leefplek op een unieke locatie.

We zoeken huurder-bewoners die een win-win zien in de combinatie van het privé en gemeenschappelijk gebeuren, die willen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten maar evenzeer nood hebben aan rust en privacy in hun eigen private woning. En uiteraard zijn er huisregels, opgesteld in overleg met de bewoners.

Meteen beschikbaar, maandelijkse huurprijs: €1.060 + €120 vaste kosten (nog te bepalen). Interesse? Mail naar dentalminded2@gmail.com.

FOTO’S:

Badkamer

Zicht vanuit de leefruimte naar het terras

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Zicht vanop het terras naar De Nieuwe Dokken en het park

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Afwerking van de terrassen

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Collectieve daktuin

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Zicht op het appartement vanuit het park.

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Collectieve grote zaal

Cohousing Dubbeltuupe Gent

Toegangspasserelle naar de voordeur


Meer info?

Contacteer ons via 09 278 08 43 of info@cohousingprojects.be.