NL | EN

’t Wisselspoor

Op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo verschijnt in samenwerking met stadsontwikkelingsbedrijf AGSL toekomstig project ’t Wisselspoor. Een kindvriendelijk woonproject met +/- 50 woningen dat gerealiseerd wordt door architectenbureau URA en ingenieursbureau Tractebel. Hier komen kwalitatieve eigen woningen aangevuld met ruimte voor gemeenschappelijk wonen. De toekomstige bewoners zullen de persoonlijke en gemeenschappelijke delen mee vormgeven. Iedereen is welkom. ’t Wisselspoor, dat is wonen met een buurtgevoel in het midden van de stad. Het project zal opgedeeld worden in twee bewonersgroepen van +/- 24 woningen van verschillende groottes. Ook het conservatorium krijgt er een plaats, net zoals een kribbe en een commerciële ruimte voor horeca en handel. Op de site zal een ondergrondse parking komen met voldoende fiets- en autoparkeerplaatsen.

  • Locatie: de Centrale Werkplaatsen
  • omringd door het Werfplein, Blauwputplein en het Treinpark, geen gebrek aan open ruimte en ambiance!
  • conservatorium & kribbe (60 baby’s en peuters) verdeeld over twee eerste verdiepingen
  • twee bewonersgroepen met +/- 24 volledig uitgeruste woningen van verschillende groottes met eigen privéterras
  • collectieve binnen- en buitenruimte per groep met keuken, wassalon, eetruimte, coworking, speelruimte, dakterras,…
  • ondergrondse fietsenstalling en autoparkeerplaatsen
  • architect: architectenbureau URA

De zoektocht naar bewoners voor dit project gaat voorlopig niet van start omwille van een aantal beleidsbeslissingen die moeten genomen worden. We zullen pas communiceren met meer nieuws vanaf april 2019. Voor wie graag al iets meer wil weten: je zal ten vroegste kunnen verhuizen in 2022.

Interesse? Meld je alvast aan op ons interesseformulier. We contacteren jou dan zeker wanneer het project en de zoektocht naar bewoners definitief van start gaat. Tot dan!

Voor vragen kan je ondertussen bij AGSL terecht: 016 27 26 77 – agsl@leuven.be


Meer info?

Lotte Verduyckt

Projectbegeleider 0474 40 31 43 lotte@cohousingprojects.be