fbpx
Cohousing projects mail

Ten Broele

cohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broele

We turnen dit prachtige beschermde monument met de grootste zorg om tot een cohousingproject met 15 units.

Wil je hier komen wonen? Meld je aan.

Wil je mee investeren? Meer info hier.

Het 17e eeuwse Huis De Kroon en het 18e eeuwse huis Chomé deden dienst als klooster en schoolgebouw. Wij kochten deze panden om ze te renoveren en herbestemmen tot een cohousingproject met 15 units en ruime gemeenschappelijke delen (zaal met keuken, wasbar, coworking, logeerkamer…). Vanuit het achterliggende gebouw heb je zicht op de Broeltorens en het gloednieuw aangelegde stadspark De Paulientjes. Stap je uit de voordeur? Dan is het slechts 250m stappen naar De Grote Markt.

We staan nog helemaal aan het begin van het project. Plannen zijn in ontwikkeling, een groep is er nog niet. Pas als we de zegen van de stad en Monumentenzorg hebben, nodigen we geïnteresseerde bewoners uit om verder samen het project vorm te geven. Je kan je wel al aanmelden op ons interesseformulier, zodat je op de hoogte gebracht wordt als we van start gaan.

Deze site werd gekocht door onze coöperatie en wordt doorverkocht aan de leden van de groep na het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Je kan mee investeren door aandeelhouder te worden. Dit is zeker geen vereiste om bewoner van dit project te worden, maar het zou natuurlijk fijn zijn als toekomstige bewoners ook mee investeren. Meer info over coöperant worden vind je hier.

Cohousing Ten Broele Kortrijk in een Notendop:

  • Adres: Groeningestraat 1, Kortrijk
  • Aantal units: 15
  • Collectieve delen: zaal met keuken, wassalon, coworking, fietsenstallingen, logeerkamer, bibliotheek
  • Architect: Dehullu Architecten
  • Opleverdatum: nog niet gekend

Wil je hier komen wonen? Meld je aan.

 

Wat is cohousing?

Bekijk dit filmpje of lees meer op deze pagina.


Meer info?

Eef Tanghe

Zaakvoerder tel: 0032 472 50 45 22 eef@cohousingprojects.be