fbpx
Cohousing projects mail

Ten Broele

Cohousing Kortrijk Ten BroeleCohousing Kortrijk Ten BroeleCohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broelecohousing Kortrijk Ten Broele

We verbouwen dit prachtige beschermde monument met de grootste zorg tot een cohousingproject met 13 units.

Het 17e eeuwse Huis De Kroon en het 18e eeuwse huis Chomé deden dienst als klooster en schoolgebouw. Wij kochten deze panden om ze te renoveren en herbestemmen tot een cohousingproject met 13 units en ruime gemeenschappelijke delen (zaal met keuken, wasbar, coworking, logeerkamer…). Vanuit het achterliggende gebouw heb je zicht op de Broeltorens en het gloednieuw aangelegde stadspark De Paulientjes. Stap je uit de voordeur? Dan is het slechts 250m stappen naar De Grote Markt.

We staan nog helemaal aan het begin van het project. Plannen zijn bouwaanvraagklaar. De volgende stap is een bewonersgroep samenstellen. We organiseren een eerste infosessie op zaterdag 16 september om 10u in ’t Fonteintje. Inschrijven kan via ons interesseformulier.

Deze site werd gekocht door onze coöperatie Cohousing Invest en wordt doorverkocht aan de bewoners na het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Je kan mee investeren door aandeelhouder te worden. Meer info over coöperant worden vind je hier.

Cohousing Ten Broele Kortrijk in een Notendop:

  • Adres: Groeningestraat 1, Kortrijk
  • Aantal units: 13
  • Collectieve delen: zaal met keuken, wassalon, coworking, fietsenstallingen, logeerkamer, bibliotheek
  • Architect: Dehullu Architecten
  • Opleverdatum: nog niet gekend

Wil je hier komen wonen? Meld je aan.

 

Wat is cohousing?

Bekijk dit filmpje of lees meer op deze pagina.


Meer info?

Contacteer ons via 09 278 08 43 of info@cohousingprojects.be.