fbpx
Cohousing projects mail

Ecobouwers opendeur: bezoek onze projecten

Elk jaar kan je tijdens Ecobouwers Opendeur duurzame woningen in Vlaanderen bezoeken. Uiteraard zetten ook een aantal cohousingprojecten hun deuren open. We haalden er 3 van onze toppers uit:

 

5/11 Cohousing InDruk Borgerhout

Op zondag 5 november kan je in de voor- en namiddag gluren bij de cohousingburen van Cohousing InDruk in Borgerhout. Een cohousingproject met 18 private appartementen en gemeenschappelijke tuin, eetzaal met keuken, wasplaats, logeerkamer, atelier etc. Alle appartementen werden doorgedreven bio-ecologisch opgetrokken: gebouwd in CLT, kalkhennep, leem, regenwaterrecuperatie, warmtepompen, zonnepanelen en innovatieve groendaken.

Inschrijven: https://www.ecobouwers.be/woningen/cohousing-indruk

Meer info over InDruk.

 

 

11/11 Cohousing WoestGoed Wondelgem (Gent)

cohousing WOestGoed WOndelgem gentOp zaterdag 11/11 kan je Cohousing WoestGoed in Wondelgem bezoeken. In dit project werden 5 woningen, 3 appartementen en een gemeenschappelijk paviljoen gebouwd met bio-ecologische materialen: houtskelet met mobiele kalk-hennep binennwanden, glasgranulaten als vloerisolatie… De site telt heel wat bomen die zoveel mogelijk behouden bleven en de gemeenschappelijke tuin onmiddellijk een uniek bosrijk karakter geven. Dankzij de horizontale accenten in de gevels, het terugspringen van de bovenste bouwlaag en het gebruik van twee gevelmaterialen worden de gebouwen in hun beleving op een menselijke schaal gebracht.

In het common house worden ruimtes en spullen gedeeld: zaal met keuken en kinderspeelhoek, logeerkamer, coworking, kelder en atelier.

Inschrijven: https://www.ecobouwers.be/woningen/cohousing-woestgoed-duurzaam-met-respect-voor-de-natuur

Meer over Cohousing WoestGoed

 

 

12/11 cohousing Gecco Gentbrugge

cohousing duurzaam gentbruggeOp zondag 12/11 zet de groep van cohousing Gecco de deuren open. Zo’n 28 passieve woningen en appartementen staan er in een bosrijke tuin met natuurgebied de Gentbrugse Meersen in de achtertuin. De bewoners zijn ook mede-eigenaar van hun paviljoen: een zaal met keuken, logeerkamers, coworking, atelier, fietsenstallingen, ontspanningsruimte… Een diverse bewonersgroep vormt een hechte sterke kracht achter dit project. Lees hier het verhaal van bewoonster Marie-Ann.

Inschrijven: https://www.ecobouwers.be/woningen/cohousingproject-gecco

Meer info over cohousing Gecco

 

 

Meer info over Ecobouwers Opendeur: https://www.ecobouwers.be/opendeur