fbpx
Cohousing projects mail

Verhalen

Masterclass Cohousing Design

All about the Cohousing Design masterclass for professionals by Grace Kim. 31th may @ cohousing WoestGoed Wondelgem.

Podcast Ons klimaat op bezoek

Wat als we onze huizen niet meer zien als een wegwerpproduct? Dat was het uitgangspunt van de podcastmakers van 'Ons Klimaat', een reeks van VRT Max. Zo bezochten ze ons project WoestGoed in Wondelgem, dat modulair en bio-ecologisch gebouwd werd. 

De cohousingbon

Veel duurzamer dan de staatsbon: de Cohousingbon! Geef onze coöperatie een lening en ontvang 4,25% rente.

Binnenkijken bij cohousing WoestGoed

Kijk je mee binnen bij cohousing WoestGoed in Wondelgem? In dit bio-ecologisch project wonen 8 huishoudens die naast hun eigen woning ook een common house hebben.

Ecobouwers opendeur: bezoek onze projecten

Elk jaar kan je tijdens Ecobouwers Opendeur duurzame woningen in Vlaanderen bezoeken. Uiteraard zetten ook een aantal cohousingprojecten hun deuren open. We haalden er 3 van onze toppers uit.

Trotse sponsor van FC Dracuna

Als sociaal platform wil F.C. Dracuna Gent kansen geven aan zoveel mogelijk jongeren uit de buurt via een maatschappelijk voetbalproject met een hart voor de Bloemekenswijk in Gent. Daar kunnen we met Cohousing Projects alleen maar achter staan en dit mee ondersteunen!

Waarom is cohousing écht duurzaam?

Waarom is cohousing écht duurzaam wonen? Wij geven 5 redenen om je bank/schoonmoeder/partner te overtuigen.

Jouw woning op maat

Als je een woning of appartement bij ons koopt, dan kan je de inrichting zelf kiezen. Onze klantenbegeleidster Esther helpt je om al deze keuzes samen te brengen tot jouw nieuwe thuis.

Bewoonster Joke toont cohousing Bijgaardehof

Bewoonster Joke van cohousing Bijgaardehof in Gent neemt de reporter van iedereen beroemd mee op rondleiding in het grootste cohousingproject van Vlaanderen. Kijk je mee?

De stadstuin van Cohousing InDruk

Toen de bewoners van cohousing Indruk Borgerhout aan het project begonnen, was er één ding duidelijk. Ze wilden een tuin. Ze besloten daarom om een deel van de bebouwing af te breken om plaats te maken voor een grote, vogelvriendelijke tuin. Hoe dat in zijn werk ging, ontdek je in de video.

Opening Bijgaardehof

Op 17 september werd cohousing Bijgaardehof officieel geopend. Kijk je even mee?

Binnenkijken bij cohousing Gecco

In dit warme filmpje vertellen de bewoners hoe ze samen 28 energiezuinige woningen en appartementen realiseerden met veel respect voor het bestaande groen.

Masterclass beslissen in consensus

Wij streven ernaar onze bewonersgroepen beslissingen te laten nemen in consensus in plaats van de stemmen. Maar hoe doe je dat, beslissen in consensus? Stel je vragen aan het panel bewoners uit onze projecten op dinsdag 3 mei online. 

Binnenkijken in Tuin van Padua

In dit warme filmpje vertellen de bewoners van cohousing Tuin van Padua hoe ze samen 18 woningen en appartementen realiseerden met bio-ecologische materialen. Vooral hun common house in de kerk is het bekijken waard!

Circulair bouwen in WoestGoed

In cohousing WoestGoed in Wondelgem wordt bijzonder veel aandacht besteed aan bio-ecologische materialen. In een filmpje legt zaakvoerder Federico Bisschop uit hoe je circulair en toekomstgericht kan bouwen.

Masterclass Centen & Documenten

Op onze masterclass centen & documenten kan je met al je vragen over de juridische en financiële kant van cohousing terecht bij ons panel van experten uit onze reeds bewoonde projecten.

BotaniCo wint RES vastgoed award

Ons cohousingproject Botanico in de Kapucijnenvoer in Leuven is in de prijzen gevallen. Het heeft een Real Estate Society Award gewonnen, zeg maar de Oscars in de vastgoedsector.

Masterclass kinderen in cohousing

Hebben kinderen ook inspraak? Wat is de impact van corona? En kloppen de geruchten dat cohousingkids meer buiten spelen? In deze nieuwe masterclass brengen we cohousers (ouders én kinderen) samen om jullie vragen te beantwoorden.

Breek los uit de verkaveling

Must see TEDx-talk van de Amerikaanse Trish Becker-Hafnor die zichzelf 'gevangen voelde in The American Dream in de suburbs' en uiteindelijk écht thuiskwam in een cohousing.

Cohousing Dubbeltuupe op De Nieuwe Dokken

Bekijk dit filmpje over cohousing Dubbeltuupe waarin we uitleggen waarom De Nieuwe Dokken en cohousing een perfecte combo zijn.

Herbekijk de Masterclass wonen in een cohousing

Na de vele positieve reacties organiseren we nog een masterclass 'Wonen in een cohousing' waarbij we dit keer focussen op de praktische kant van de gemeenschappelijke delen.

Gluren bij de buren – Spreefeld

Spreefeld in Berlijn telt 65 appartementen met zicht op het water en de stad Berlijn. Naast een gemeenschappelijke tuin en dakterras delen ze een boothuis! Benieuwd?

Gluren bij de buren – BAWAMM

cohousing BAWAMM in Berlijn telt maar liefst 65 appartementen. Ze delen tuin, atelier en een polyvalente ruimte met keuken.

Ted X Leuven

Hoe kan cohousing de wereld een beetje beter maken? Zaakvoerder Eef uitgenodigd in de Leuvense editie van TedX.

Nieuwsbrief

Benieuwd wat we de laatste maanden uitgespookt hebben? Welke nieuwe projecten we lanceerden? Hoever onze groepen staan? Check onze nieuwsbrieven. 

Gluren bij de buren – Vancouver

Op bezoek over de Atlantische Oceaan in Cohousing Vancouver (Canada). Hier zijn 31 appartementen ondergebracht met daarnaast uitgebreide gemeenschappelijke delen. Onder begeleiding van Charles Durett werd het een droomproject. Nieuwsgierig?

Gluren bij de buren – Vinderhoute

Benieuwd hoe leuk het is om te wonen in een cohousingproject? Bekijk dit filmpje over cohousing Vinderhoute waarin jong en oud vertellen hoe hun dag eruitziet.

Gluren bij de buren – De Nieuwe W

In cohousing De Nieuwe W wonen zes gezinnen. Ze delen een grote tuin en een paviljoen met keuken en atelier. We gingen net na hun verhuis op bezoek in december 2017. Benieuwd naar hun verhaal?