fbpx

Verhalen

Masterclass Centen & Documenten

Op onze masterclass centen & documenten kan je met al je vragen over de juridische en financiële kant van cohousing terecht bij ons panel van experten uit onze reeds bewoonde projecten.

BotaniCo wint RES vastgoed award

Ons cohousingproject Botanico in de Kapucijnenvoer in Leuven is in de prijzen gevallen. Het heeft een Real Estate Society Award gewonnen, zeg maar de Oscars in de vastgoedsector.

Masterclass kinderen in cohousing

Hebben kinderen ook inspraak? Wat is de impact van corona? En kloppen de geruchten dat cohousingkids meer buiten spelen? In deze nieuwe masterclass brengen we cohousers (ouders én kinderen) samen om jullie vragen te beantwoorden.

Breek los uit de verkaveling

Must see TEDx-talk van de Amerikaanse Trish Becker-Hafnor die zichzelf 'gevangen voelde in The American Dream in de suburbs' en uiteindelijk écht thuiskwam in een cohousing.

Cohousing Dubbeltuupe op De Nieuwe Dokken

Bekijk dit filmpje over cohousing Dubbeltuupe waarin we uitleggen waarom De Nieuwe Dokken en cohousing een perfecte combo zijn.

Nieuw: huren met koopoptie

Vanaf nu kan je huren met koopoptie. Hierbij kan je een woning in een van onze projecten huren, maar krijg je tegelijk een koopoptie op je huis zodat je als eerste de kans krijgt om te kopen als je er klaar voor bent, mín de reeds betaalde huurgelden.

Herbekijk de Masterclass wonen in een cohousing

Na de vele positieve reacties organiseren we nog een masterclass 'Wonen in een cohousing' waarbij we dit keer focussen op de praktische kant van de gemeenschappelijke delen.

Gluren bij de buren – Spreefeld

Spreefeld in Berlijn telt 65 appartementen met zicht op het water en de stad Berlijn. Naast een gemeenschappelijke tuin en dakterras delen ze een boothuis! Benieuwd?

Gluren bij de buren – BAWAMM

cohousing BAWAMM in Berlijn telt maar liefst 65 appartementen. Ze delen tuin, atelier en een polyvalente ruimte met keuken.

Ted X Leuven

Hoe kan cohousing de wereld een beetje beter maken? Zaakvoerder Eef uitgenodigd in de Leuvense editie van TedX.

Nieuwsbrief

Benieuwd wat we de laatste maanden uitgespookt hebben? Welke nieuwe projecten we lanceerden? Hoever onze groepen staan? Check onze nieuwsbrieven. 

Gluren bij de buren – Vancouver

Op bezoek over de Atlantische Oceaan in Cohousing Vancouver (Canada). Hier zijn 31 appartementen ondergebracht met daarnaast uitgebreide gemeenschappelijke delen. Onder begeleiding van Charles Durett werd het een droomproject. Nieuwsgierig?

Gluren bij de buren – Vinderhoute

Benieuwd hoe leuk het is om te wonen in een cohousingproject? Bekijk dit filmpje over cohousing Vinderhoute waarin jong en oud vertellen hoe hun dag eruitziet.

Gluren bij de buren – De Nieuwe W

In cohousing De Nieuwe W wonen zes gezinnen. Ze delen een grote tuin en een paviljoen met keuken en atelier. We gingen net na hun verhuis op bezoek in december 2017. Benieuwd naar hun verhaal?