fbpx
Cohousing projects mail

Wat doet Cohousing Projects?

“Woonprojecten door en voor mensen

Onze missie is meer cohousing in Vlaanderen. Daarom begeleiden we groepen enthousiaste cohousers in spe, ontwikkelen we zelf projecten en investeren we mee in gronden en panden voor cohousing.

Ontwikkelen van projecten

Cohousingprojecten zijn complexe bouwprojecten. De meeste mensen willen graag cohousen, maar niet cobouwen. Daarom ontwikkelen wij zelf cohousingprojecten waarbij je een sleutel-op-de-deur woning of appartement kan kopen, aangevuld met ruime gemeenschappelijke delen. Participatie van de toekomstige bewoners blijft hierbij belangrijk.

Begeleiden van groepen

We verlenen onze expertise aan bewonersgroepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars.  We adviseren rond budgetten, groepsvorming, ontwerp, juridische organisatie en veel meer. Zo zetten we dromen om in daden.

de sijs Heverlee cohousing Dezeen award

“In het begin kenden we onze toekomstige buren niet. Dankzij de onafhankelijke begeleiding van Cohousing Projects die kennis heeft van zaken konden we met een bende onbekende mensen een fantastisch project uit de grond stampen.”   – bewoner cohousing De Sijs  

Investeren in gronden en panden

Om dromen om te zetten in daden investeren we mee in geschikte gronden en panden. Op die manier geven we een duw aan jonge groepen om hun project vorm te geven. We geven hen tijd om een architect te zoeken en de omgevingsvergunning te verkrijgen. Eenmaal de bewoners een vergunning verkrijgen, kopen ze de grond of het pand van ons aan en worden ze echt mede-eigenaars.

Jij kan ons ook helpen om dit mee mogelijk te maken. Via de coöperatieve structuur kan iedereen meehelpen aan het realiseren van een groter cohousingaanbod in Vlaanderen. Elke aandeelhouder is mede-eigenaar en krijgt een stem op de Algemene Vergadering. Je kan het verschil maken met de aankoop van slechts één aandeel (€295)!

Waarom zijn onze projecten duurzaam & ecologisch?

Onze cohousingprojecten hebben een minimale voetafdruk doordat we compact en energiezuinig bouwen of renoveren. De verharding wordt tot het minimum herleid en er wordt volop ingezet op gedeeld groen. Zo parkeert iedereen zijn auto aan de rand of ondergronds en is autodelen een must. Door inspraak te geven aan de bewoners bouwen we op maat waardoor drempelloos- of levenslang wonen mogelijk wordt. De gemeenschappelijke delen zorgen voor een netwerk van buren dat onbetaalbaar is.  Hier wordt spullen en kennis delen vanzelfsprekend. Waarom 20 grasmachines kopen als je een zitmaaier met de buren kan delen? Lees dit verhaal dat uitlegt waarom cohousingprojecten écht duurzaam zijn.

Doe mee aan het wonen van morgen

Zoek je begeleiding? Zin om mee in te stappen in een van onze projecten? Heb je een locatie of pand op het oog of misschien eentje in je bezit? Zin om mee te investeren?  Aarzel niet om ons te contacteren!   BotaniCo Leuven cohousing

“Dankzij de knowhow van Cohousing Projects spaar je veel tijd en energie uit door hun kennis van juridische documenten, administratie en groepsorganisatie. Een onafhankelijke partner ervaar ik als een echte meerwaarde en een medicijn tegen kopzorgen” – bewoner cohousing Wijg & Co

Bekijk onze referenties