NL | EN

Wat doen wij?

Onze missie is actief meebouwen aan een

duurzame en ecologische samenleving via cohousing”

Begeleiden

Cohousing Projects brengt mensen samen en begeleidt hen om samen de dorpjes van morgen te bouwen.  Ons team van projectbegeleiders verleent zijn expertise aan groepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars om projecten sneller en efficiënter te realiseren. We adviseren rond budgetten, groepsvorming, ontwerp, juridische organisatie en veel meer. We zetten dromen om in daden.

Zoek je begeleiding, wil je een project opstarten op een nieuwe locatie of heb je een geschikt pand/grond? Contacteer ons.

Investeren

Daarnaast investeren we in geschikte gronden en panden voor het ontwikkelen van cohousingprojecten. Via de coöperatieve structuur kan iedereen meehelpen aan het realiseren van een groter cohousingaanbod in Vlaanderen. Elke aandeelhouder is mede-eigenaar en krijgt een stem op de Algemene Vergadering.

Meer over investeren.

Waarom zijn onze projecten duurzaam & ecologisch?

Onze cohousingprojecten hebben een minimale voetafdruk doordat we compact en energiezuinig bouwen of renoveren. Parkeren gebeurt aan de rand en autodelen is een must. De verharding wordt tot het minimum herleid en er wordt volop ingezet op gedeeld groen. Door inspraak te geven aan de bewoners bouwen we op maat waardoor drempelloos- of levenslang wonen mogelijk wordt. De gemeenschappelijke delen zorgen voor een netwerk van buren dat onbetaalbaar is. Spullen en kennis delen wordt zo vanzelfsprekend.

Ecologisch duurzaamSociaal duurzaamEconomisch duurzaam
Efficiënt ruimtegebruikIntergenerationeelDelen van ruimtes en functies (gastenkamers, coworking, etc.)
Ecologisch bouwen is makkelijker en goedkoper in groepZelfbeheerParticuliere bouwgroepen schakelen dure tussenschakels uit
Delen van materiaal en middelenNieuw niveau van collectiviteit - verbondenheidGedeelde resources
AutodelenVeelvuldig spontaan contact - sociaal vangnetThuiswerken
Sociale interactie verhoogt ecologisch gedragBeslissen in consensusLanger in huis wonen

Referenties

Cohousing Oostakker Kerselaar

Cohousing Drongen De Nieuwe W

Cohousing Vinderhoute