fbpx
Cohousing projects mail

Ringoven

Cohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenCohousing Niel RingovenLogo youstone

In, op en naast de oude ringoven van de voormalige steenbakkerij aan de Struyfstraat in Niel Hellegat verschijnt binnenkort een modern cohousingproject voor 22 huishoudens. De omgevingsaanvraag werd eind augustus goedgekeurd. Binnenkort gaan we op zoek naar bewoners.

Wie gaat wandelen langs de Rupel in Hellegat kent waarschijnlijk de schoorsteen die boven woonproject Argile uittroont. Weinigen weten echter dat er naast een oude ringoven ligt. Samen met projectontwikkelaar YouStone plannen we er een nieuw woonproject met collectieve delen. Je koopt je eigen woning of appartement waar je alle privacy hebt, maar wordt ook mede-eigenaar van de collectieve delen: een zaaltje met keuken, een coworking, een logeerkamer, een wassalon. Bekijk ons 1-minuut-filmpje over ‘Wat is cohousing?’

De historische portierswoning zal in ere hersteld worden tot common house met een ontmoetingsruimte en keuken. Op deze manier wordt dit het kloppend hart, de ontmoetingsplek van het woonproject. Boven de ontmoetingsruimte komt nog een (duplex)appartement met ruim terras dat uitgeeft op het centrale binnenplein en speelbos. De voorgevel en de gevel naar de Rupel worden in ere hersteld.

Op de ringoven komen 5 nieuwbouw ééngezinswoningen met een (dak)terras. Naast de oven verschijnt een volume met 16 appartementen. De ringoven zelf wordt opengewerkt en krijgt collectieve functies. Dankzij het cohousingconcept krijgt het erfgoed een waardevolle invulling. De voormalige oven is niet geschikt om in te wonen, maar leent zich wel tot coworking, atelier en fietsenstalling voor de bewoners. Door deze open te werken en met grote glaspartijen af te werken geven we ze een moderne toets. Waar nu een muur en privé-tuin is, leggen we een speelbos aan zodat het project meer openheid krijgt naar de buurt.

We gaan op zoek naar een diverse bewonersgroep: jong, ouder, alleenstaand, koppels, met of zonder kinderen, iedereen welkom!

Meld je op ons interesseformulier. Dan nodigen we je uit zodra we van start gaan.

Wat is cohousing?

Bekijk dit filmpje of lees meer op deze pagina.


Meer info?

Contacteer ons via 09 278 08 43 of info@cohousingprojects.be.