fbpx
Cohousing projects mail

Vacature: Projectbegeleider

Wie zijn wij?

Cohousing Projects begeleidt groepen enthousiaste cohousers in spe en ontwikkelt cohousingprojecten. Als projectbegeleiders brengen we mensen samen en begeleiden we hen om samen de wijken van morgen te bouwen. We verlenen onze expertise aan bewonersgroepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars.  We financieren en bouwen cohousingprojecten in overleg met de bewonersgroep.

We geloven in cohousing als een manier van wonen waar sociale contacten en gedeelde ruimtes een kwalitatievere en duurzamere woonomgeving bieden dan het ’traditionele’ wonen. We bouwen op een duurzame manier met ecologische materialen de huizen van de toekomst.

Bouw je mee?

Functieomschrijving

 1. Cohousing Specialist.  Het bouwen van groepen die werken, is voor jou de grote uitdaging en daarin wil je je verdiepen. Je traint de groep in het vergaderen, het maken van beslissingen, het vormen van een efficiënte groep bewoners, het communiceren met partners en de buren en het verwelkomen van nieuwe mensen. Je organiseert ook events zoals kijkdagen, masterclasses, workshops, burendagen. Je zoekt naar samenwerkingen met lokale organisaties.
  We werken met cohousinggroepen, wat een heel persoonlijk contact met onze klanten garandeert. Je bent voor de cohousers het eerste aanspreekpunt voor sociaal-organisatorische zaken. Op deze manier staat deze job garant voor veel inhoudelijke afwisseling en sociale contacten.
 2. Coöperatieve duizendpoot. Je draagt mee de werking van onze coöperatie Cohousing Invest cv. Van hieruit werven we middelen om nieuwe projecten te financieren.  Hier zit een community achter van een 150-tal aandeelhouders en het is de bedoeling om dit aantal te laten groeien.  We willen ook werken aan een meer persoonlijk contact met onze coöperanten en daar ben jij de geschikte persoon voor. Je organiseert o.a. mee de jaarlijkse Algemene Vergadering. Ervaring met coöperaties kan een troef zijn.
 3. Opvolgen bouwprojecten.  Afhankelijk van je locatie, je kennis en ervaring, krijg je ook een aantal taken toegewezen bij een project in ontwikkeling.  Vanaf het verwerven van een site werk je mee met collega’s aan de bouwaanvraag, vergunning en het klaarstomen voor een groep. Op deze manier overzie je alle aspecten van de ontwikkeling van een cohousing project. Ervaring in ontwerp of ontwikkeling kan hier helpen, maar is niet noodzakelijk.

 

Functievereisten en kennis:

 • Je hebt ervaring met groeps- of organisatieprocessen.
 • Je kan efficiënt vergaderen.
 • Je hebt talent voor organisatie. Je weet van aanpakken.
  Je hebt een gezonde interesse voor duurzaam bouwen.

Competenties

 • Je communiceert vlot en enthousiast
 • Je staat graag voor een groep
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je behoudt steeds het overzicht en weet precies wat er op korte en lange termijn moet gebeuren.
 • Je bent flexibel in locatie en uren. Je bent bereid af en toe avondwerk te doen en je kan gebruik maken van een (deel)auto.
 • Je bent een erg betrouwbare en integere persoon.
 • Je kan mensen motiveren en aansturen.
 • Je kan zelfstandig werken.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je bent optimistisch van aard
 • Je bent een probleemoplosser.
 • Je werkt verbindend.

Aanbod

Een uitdagende, gevarieerde fulltime job in vast dienstverband waarin je het Vlaamse woonlandschap helpt hertekenen. Flexibele werktijden, zelf in te plannen in overleg met je leidinggevende.

Locatie: Ons kantoor is in Wondelgem bij Gent.  Daar verwachten we je één à twee dagen per week.  De rest van de tijd werk je thuis of op verplaatsing.  We zoeken iemand die op projecten werkt in heel Vlaanderen.  We houden rekening met de regio waar je woont bij het toewijzen van projecten.

Verlof loopt gelijk met bouwverlof.

Een marktconform salaris op basis van ervaring en capaciteiten.

 

Procedure en timing

Deel 1: voorselectie op basis van cv en motivatie

Deel 2: online interview

Deel 3: Sollicitatiegesprek

Deel 4: Kennismaking met het team

Indiensttreding: zo snel mogelijk


Belangstelling?

Bezorg digitaal je cv en motivatie op eef@cohousingprojects.be.

Meer info:
Eef Tanghe, eef@cohousingprojects.be, 0472 50 45 22, www.cohousingprojects.be