fbpx
Cohousing projects mail

Investeringen

Onze missie is een duurzame samenleving bouwen door meer cohousing. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige investeringen.

 

cohousing Oostakker verhuurHuurwoningen

Er is grote vraag naar huurwoningen en appartementen in cohousing. Alleen is het aanbod vandaag beperkt. Door zelf woningen aan te kopen voor verhuur, hopen we een voorbeeld te stellen én tegelijk een breder publiek aan te spreken.

De woning in cohousing Oostakker wordt op dit moment verhuurd aan Dimitri en zijn dochter.

Ook in cohousing BotaniCo kochten we 2 woningen aan: eentje om te verkopen na oplevering en eentje om te verhuren.

Tussenfinanciering 

Toen de groep van Wijg & Co hun bouwgrond moest aankopen, stond nog 1 woning vrij. Met de coöperatie kochten we het ene grondaandeel zodat de groep verder kon. Nog voor de bouwwerken gestart waren, was er een koper voor de laatste woning gevonden.

 

 

 

Gronden en panden aankopen

Een van de grootste uitdagingen voor een groep is het vinden en verwerven van een grond of pand om hun project te verwezenlijken. Vaak is de groep nog niet volledig en vraagt het financieren van grond veel startkapitaal. Met onze coöperatie verwerven we gronden en panden zodat de groep de kans krijgt om zijn project uit te werken en pas bij vergunning de grond over te kopen van de coöperatie.

  • In ’20-’21 deden we dit succesvol voor cohousing Deurne Eksterlaar.
  • Begin 2022 kochten we mee de grond aan met de groep van Cohousing Edegem Minerve.
  • In 2022 investeerden we mee in het voormalig klooster De Kluis in Lier dat gerenoveerd zal worden tot 12 units. Intussen is het project succesvol overgedragen aan de aannemer en groep.
  • We kochten een pand met zicht op de Broeltorens in Kortrijk voor een project van 13 units.

Mee investeren?

Dat kan op 2 manieren:

Vragen?

Via de veelgestelde vragen helpen we je graag op weg.

Wil je graag een gesprek over investeren bij ons? Neem dan contact op met Federico Bisschop – federico@cohousingprojects.be – 0499 20 10 89 of Eef Tanghe – eef@cohousingprojects.be – 0472 50 45 22.