fbpx
Cohousing projects mail

Investeringen

De coöperatie Cohousing Projects investeert mee in cohousingprojecten. Onze missie is een duurzame samenleving bouwen door meer cohousing. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige investeringen.

Huurwoningen

cohousing Oostakker verhuur
Huurwoning in cohousing Oostakker

Er is grote vraag naar huurwoningen en appartementen in cohousing. Alleen is het aanbod vandaag beperkt. Door zelf woningen aan te kopen voor verhuur, hopen we een voorbeeld te stellen én tegelijk een breder publiek aan te spreken.

De woning in cohousing Oostakker wordt op dit moment verhuurd aan Dimitri en zijn dochter.

Ook in cohousing BotaniCo kochten we 2 woningen aan: eentje om te verkopen na oplevering en eentje om te verhuren.

Andere huurwoningen die binnenkort beschikbaar worden: cohousing Kortenberg, cohousing Deurne Eksternaest.

 

Tussenfinanciering 

Toen de groep van Wijg & Co hun bouwgrond moest aankopen, stond nog 1 woning vrij. Met de coöperatie kochten we het ene grondaandeel zodat de groep verder kon. Nog voor de bouwwerken gestart waren, was er een koper voor de laatste woning gevonden.

De grond werd gefinancierd met B-aandelen die aangekocht werden door de leden van de groep, elk volgens eigen financiële capaciteit.

 

Gronden en panden aankopen

Een van de grootste uitdagingen voor een groep is het vinden en verwerven van een grond of pand om hun project te verwezenlijken. Vaak is de groep nog niet volledig en vraagt het financieren van grond veel startkapitaal. Met onze coöperatie verwerven we gronden en panden zodat de groep de kans krijgt om zijn project uit te werken en pas bij vergunning de grond over te kopen van de coöperatie.

Huren met koopoptie

We merkten al een tijdje dat er een grote groep mensen was die uit de boot vielen. Zij die dolgraag in een cohousingproject willen wonen, maar vandaag nog geen woning kunnen kopen.

Daarom startten we lente 2020 een nieuw concept: huren met koopoptie. Hierbij kan je een woning of appartement in een van onze projecten huren, maar krijg je tegelijk een koopoptie zodat je als eerste de kans krijgt om te kopen als je er klaar voor bent. Bovendien laten we toe dat je de eerste 5 jaar huur die je betaalde, mag aftrekken van de aankoopprijs van de woning. 

Momenteel engageerden we ons voor een unit in cohousing Deurne Eksterlaar volgens de formule huren met koopoptie. Meer info over huren met koopoptie.

Mee investeren?

Dat kan op 2 manieren:

  • Word aandeelhouder van onze coöperatie
  • Geef een converteerbare lening aan onze coöperatie

Meer info via Investeer mee.

Vragen?

Via de veelgestelde vragen helpen we je graag op weg.

Wil je graag een gesprek over investeren bij ons? Neem dan contact op met Federico Bisschop – federico@cohousingprojects.be – 0499 20 10 89 of Eef Tanghe – eef@cohousingprojects.be – 0472 50 45 22.