fbpx
NL | EN
Slider

Projects

Negenhoek

Come live in Negenhoek Kortenberg

Spreefeld

Spreefeld Berlin

Seestern

Cohousing Seestern in Vienna

Cohousing Vinderhoute

Cohousing Vinderhoute


What is cohousing?

Als cohouser heb je een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin. Je hebt je eigen keuken, badkamer en leefruimtes. Daarnaast deel je met je buren een grote gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw met enkele functies zoals een coworking, professionele keuken, wassalon,… Cohousing is dus niet hetzelfde als samen in één huis wonen.

Een cohousingwijk probeert het buurtgevoel van een traditionele dorpskern te restaureren. In een Cohousingproject kennen de buren elkaar en kan je op elkaar rekenen.

Daarnaast is cohousing een antwoord op een aantal stedenbouwkundige knelpunten in Vlaanderen: slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud en aandacht voor waterhuishouding.

Cohousingprojecten zijn woonprojecten voor én door de bewoners. Cohousing zet de traditionele projectontwikkeling op zijn kop. Eerst worden de bewoners gezocht. Die krijgen de kans om hun eigen buurt te dromen, uit te denken, te plannen en te bouwen. Om echt vraaggestuurd te bouwen is het essentieel dat de toekomstige bewoners een groot deel van het ontwerpproces aansturen en een wijk uitbouwen die aansluit bij hun behoeftes. Zin om je eigen buurt vorm te geven? Word bewoner van een van onze projecten en bepaal mee het wonen van morgen!

read more about cohousing

Cohousing in numbers

Cohousing in numbers

Houses under development
Capital raised
Amount of cohousers